Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Jouw Italiaanse e-commerce expert met Nederlandse roots.
Wil je online zaken doen in Italië,
dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Met 61 miljoen inwoners is Italië de derde economie in de Eurozone. Een enorm marktpotentieel dus. Een land dat met een been in de moderne wereld staat, de smartphone is belangrijker dan in Nederland, maar waar een groot deel van de bevolking ook nog in een hele andere maatschappij leeft, lange rijen bij het postkantoor om alle maandelijks betalingen te doen.

Italië is een enorm land. Como in het noorden ligt dichter bij Amsterdam dan bij Reggio Calabria in de punt van de laars. In het langgerekte land moeten naast deze geografische hobbels, ook veel culturele hobbels genomen worden. Omgaan met deze verschillen hoort bij zaken doen in dit mooie land.

  • E-commerce in Italië

    Italië is een van de snelst groeiende e-commerce markten in West-Europa. Voor 2016 verwacht men in Italië dat de online markt een waarde van 20 miljard bereikt. Dit is een stijging van 19 procent ten opzichte van 2015. De e-commerce bedraagt hiermee 5% van de totale markt. De online verkopen zijn gedurende de laatste zes jaar met 120% gestegen.

    Lees meer

  • Zaken doen in Italië

    Zaken doen in Italie is anders dan in Nederland. Alles draait om de relatie die je hebt opgebouwd met iemand. Voor ons zijn er veel tegenstrijdigheden. Waar men aan de ene kant zaken doet tijdens een lunch of een diner onder het genot van een glas wijn, zijn de omgangsvormen aan de andere kant erg formeel.

    Lees meer